Wat is de kracht van de verbeelding en hoe kan het een plaats krijgen binnen het onderwijs? Je bent uitgenodigd om dit met ons te gaan onderzoeken en de volle beleving van deze kunstdiscipline te ervaren. Door te dansen en naar dans te kijken.

“De Stilte doet een appél op spel en fantasie van kinderen. Fantasie is de motor van vernieuwing, van anders zien, anders handelen. Het genot is het begin, de verwondering het vervolg, de creatieve daad het eindresultaat.´ - Jack Timmermans, artistiek leider

Moderne dans behoort tot de wereld van de kunsten. Roept vragen op, kleine en grote. Draagt bij aan het leren kennen van onszelf. Wie naar kunst kijkt, kijkt naar zichzelf. Juist bij het beoefenen en beschouwen van kunst komen we erachter dat wij allen hetzelfde zijn en toch anders. Dat ieder mens zijn eigen beleving kent. En dat die verschillen bijzonder zijn. Wij zien het als onze taak om kinderen mee te nemen in de wereld van kunst.

Bijdrage voor deelnemende scholen: 50%. Kosten voor begeleiden drie bijeenkomsten: 1800,-.
Neem contact op met Monique Koolen.

1064

Over het gezelschap

Dansgezelschap de Stilte richt zich speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen. We spelen honderden voorstellingen per jaar, zowel openbaar als voor schoolkinderen. 

Educatie is een integraal onderdeel van onze activiteiten.

Bekijk de website