Wat is het?

De Reflectiekaarten vormen een hulpmiddel om met leerlingen in elke leeftijdsfase in gesprek te gaan over een kunstwerk, voorstelling, boek of een andere cultuurbeleving. De set bestaat uit drie soorten kaarten: paarse discipline-, rode doorvraag- en groene persoonskaarten.

Het gesprek start met de disciplinekaart. De persoonskaarten zijn bedoeld om leerlingen aan te zetten tot nadenken over de overkoepelende vraag: Wat betekent wat ik zag, hoorde of meemaakte voor mij? Met de doorvraagkaarten wordt het gesprek verder vormgegeven. Leerlingen kunnen de kaarten ook inzetten in een reflectiegesprek met elkaar. 

Wat kost het?

Ben je intermediair en zijn jouw scholen hierin geïnteresseerd? Mail dan naar info@decultuurloper.nl voor vragen of om te bestellen. Als intermediair zorg je zelf voor de verdere verspreiding naar de scholen. Je krijgt dan één factuur voor alle sets (aantal x € 15,- excl. btw, plus de verzendkosten).

Ook voor het Voortgezet Onderwijs zijn er Reflectiekaarten ontwikkeld, die vanaf januari 2023 te bestellen zijn. Lees hier meer informatie over de reflectiekaarten voortgezet onderwijs. 

 

Reflectiekaarten voortgezet onderwijs

1317