Creativiteit wordt steeds vaker gezien als onmisbare vaardigheid in een steeds sneller veranderende samenleving. Maar wat is creativiteit precies? En hoe kan de school het ontwikkelen bij de leerlingen? Wat is het verschil tussen proces- en productgericht werken? En wat houden de vermogens onderzoeken, creëren en reflecteren precies in?

Tijdens deze workshop gaat het team in kleine groepjes praktisch aan de slag met creativiteitsontwikkeling. Met de hulp van de Doe-het-zelf Toolbox Creativiteitsontwikkeling voor vakoverstijgende, inspirerende opdrachten. De groepjes ervaren hoe de toolbox is in te zetten als middel voor vakken zoals taal en wereldoriëntatie, maar ook voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van leerlingen.

Niemand hoeft specifieke technieken te kennen of kunstzinnige vaardigheden te beheersen om toch creativiteit in de les te brengen!

De deelnemers kunnen meteen de volgende dag met hun eigen toolbox aan de slag. Bovendien ontvangt iedereen een pdf met verschillende lessuggesties. De workshop kan worden aangepast aan de ambities van het team.

Ervaringen van deelnemers

"Misschien gaan we naar aanleiding van deze workshop ook zelf toolboxen maken voor onze school. Dan schaffen we bakken aan waarin we materiaal verzamelen."

"Veel van wat we hebben geleerd, is direct toepasbaar in de praktijk. De workshop is heel praktisch, speels en laagdrempelig ingericht. We wilden ook graag direct aan de slag en dat is gelukt!"

"De oefening om met een object uit de toolbox steeds iets anders te maken, vond ik een mooie manier om 'out of the box' te leren denken en op een andere manier naar iets alledaags te kijken." 

"Deze workshop geeft verruiming in het denken, maar creëert vooral het gevoel dat er meer oplossingen (antwoorden) zijn dan de meest voor de hand liggende."

"Er is veel ruimte voor creativiteit en vakoverstijgend werken. Vooral gaan doen!!"

Nancy Swaanen

Nancy Swaanen

SNENS

06 50 67 67 64

"Pragmatisch, creatief, analytisch, coachend, inlevend, flexibel, toegankelijk."