inlog is alleen mogelijk via desktopversie

ICC XL – Verdieping samenwerken met de culturele omgeving

Deze cursus is voor icc-ers en vakdocenten die met elkaar hun samenwerking willen optimaliseren.

Veel scholen spelen met vragen die gaan over het verstevigen en verdiepen van hun kunst en cultuuronderwijs of over ze dit kunnen borgen in hun curriculum. Het is een lastige klus waarbij je naast actuele kennis over het onderwijs ook inzicht moet hebben in de kunstvakken.
Voor de school is het van belang om een beroep te kunnen doen op de vakinhoudelijke expertise van een vakleerkracht. Voor de vakleerkracht is het noodzakelijk om te leren aan te sluiten op de vraag van het onderwijs.  
Hoe zou het zijn om vanuit elkaars expertise het kunst en cultuuronderwijscurriculum op school te verdiepen?

-Hoe brengen we lijn aan tussen de verschillen kunstactiviteiten?
-Hoe implementeren wij een kunstmethode in de klas en hoe werken we daarmee aan onze ambities?
-Hoe kunnen wij kunst en cultuur verbinden met andere vakgebieden?
-Hoe sluit je als vakleerkracht aan op de school?
-Hoe ondersteun ik scholen in het implementeren van mijn vak?

Slechts een greep uit vele prachtige vragen waarbij een heldere afstemming en het gebruik van elkaars expertise geen overbodige luxe is.

Deze ICC-XL module geeft samenwerkende icc-ers en vakdocenten de kans om deze vragen met elkaar te gaan verkennen. Het doel van deze module is om de vraag met elkaar te verhelderen, samen een plan te maken om aan deze vraag te werken, om vervolgens helder af te stemmen in communicatie, inhoud en proces.

Dus werk je al samen maar wil je die samenwerking op deze manier verdiepen? Geef je dan samen op voor deze ICC XL module!

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mail naar info@decultuurloper.nl om je aan te melden. Vermeld hierbij de gegevens van beide deelnemers! Vermeld daarbij ook dat je je inschrijft voor de ICC XL: "Verdieping - samenwerken met de culturele omgeving"

Deelname vereisten

-Enkel voor icc-ers die hun icc certificaat al hebben behaald. Icc-ers die nog niet hun certificaat hebben behaald maar zich toch willen scholen kunnen zich aanmelden voor de icc cursus.
-In deze cursus werken we met een tandem constructie. Dus u meldt zich samen als icc-er en aanbieder aan.

Data
donderdag 8 november 13:30 tot 16:30

donderdag 22 november 13:30 tot 16:30
donderdag 14 maart 13:30 tot 16:30

Locatie

Kunstloc Brabant (Oud kantoor Kunstbalie)
Ringbaan Oost 8-17, Tilburg