Dian Langenhuijzen

Dian Langenhuijzen

Dian Langenhuijzen

06-25555568

Inspireren, verbinden, laagdrempelig, ontwikkelingsgericht, begeleiden, ondersteunen, samenwerken

Expertises

  • Brede ontwikkeling
  • Creativiteit & innovatievermogen
  • Onderzoeken / open houding
  • Reflecteren

Doelgroepen

  • Cultuurcoördinatoren
  • Intermediairs
  • Team/Leraren

Socials

Even voorstellen

Mijn naam is Dian Langenhuijzen en ik ben naast cultuurcoach ook zelfstandig kunst- en cultuureducator. In de afgelopen 15 jaar heb ik al veel mooie onderwijsinstellingen, musea en diverse organisaties een betekenisvolle kunstervaring mogen meegeven. Sinds 2019 ben ik Art Based Learning trainer en richt me daarbij op schoolbestuurders, schoolleiders, ICC-ers,  schoolteams en intermediairs.

Trainen in cultuureducatie betekent voor mij

Hoe anders (leren) kijken naar kunst kan leiden tot nieuwe inzichten en je kan helpen bij een persoonlijke (of teamgerichte) vraag.

Mijn drijfveer als trainer

De blik van verwondering die kunst brengt vind ik onbetaalbaar mooi. Die blik vertelt mij namelijk dat er een deur opengaat, die leidt tot nieuwe inzichten. Daaraan mogen bijdragen is voor mij heel dankbaar. Ik vind deze ervaring een verrijking die ik iedereen van harte gun.

Ik krijg vragen zoals

Hoe kun je leren van kunst in plaats van over kunst?
Hoe kan kunst bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling?
Hoe kan kunst bijdragen aan verbeeldingskracht en creativiteitsontwikkeling?
Hoe kan kunst bijdragen aan visievorming en teambuilding?

Een voorbeeld waarmee ik aan de slag ben gegaan

Voor schoolleiders en bestuurders heb ik in opdracht Werkstations voor schoolleiders ontwikkeld. De werkstations zijn gericht op:

- een onderzoek naar de waarde die kunst heeft;
- wat de deelnemer daarin persoonlijk raakt en wat de betekenis daarvan is voor de pedagogische opgave binnen haar/zijn school;
- de kracht van het delen van persoonlijke ervaringen en inzichten.

Deze werkstations waren soms verwarrend maar altijd mooi en verrassend in het onverwachte én betekenisvol voor de deelnemers.

Een mooi moment dat me altijd bijblijft

Tijdens een Art Beased Learning masterclass zei een van de deelnemende schoolleiders: ‘’kunst zorgt voor reflectie op mijn functioneren’’.
Dat vind ik mooi. Wat ik iedere keer weer terug zie bij de deelnemers is dat kunst het in zich heeft om een potentieel van jezelf bloot te leggen. De verwondering en dankbaarheid wat een kunstwerk teweeg brengt sterkt mij in de kracht van kunst.