Creativiteit is voor een groot gedeelte een kwestie van durven. Durven associatief en intuïtief te kiezen, te denken, te vinden en te combineren.

Ben je wel eens niet op komen dagen op een eerste afspraak omdat je de verkeerde, in jouw ogen prikkende, shampoo pakte, waardoor je al je kleren woest zwaaiend nat spetterde, zodat je opnieuw kleren voor de dag moest halen, om er vervolgens uiteindelijk drie straten verder achter te komen dat het – op -een Kruidvat-bonnetje gekrabbelde – adres nog in je andere broek zit, die ondertussen op 60 graden ronddraait in de wasdroger, waardoor het thermische papier van het bonnetje er volledig zwart uitkomt?

Deze excuses zijn zo bizar dat ze wel waar moeten zijn. Ha! Zeg dat tegen een kunstenaar en/of theatermaker. In deze intensieve workshop ontstaan de meest fantastische, de waarheid tartende, maar uiterst noodlottige scenario’s. Waag een stap buiten de gebaande paden en vind de supersmoes! De Smoesjes-Jukebox daagt uit om op onderzoek te gaan naar de eigen creativiteit. Stimuleren van de teamgeest, respect voor elkaars bijdrage en nader kijken naar het alledaagse.

Deze ervaring wordt gekoppeld aan een reflectie op de bijeenkomst. Hierin wordt een koppeling gemaakt wat de deelnemers zelf hebben ervaren en hoe dit in te zetten is in de praktijk van alledag. De Smoesjes-Jukebox blijft na de workshop nog enkele weken op school, zodat het team er met de leerlingen mee aan de slag kan. De Smoesjes-Jukebox zal de onderzoekende houding van leerlingen aanspreken en verwondering en out of the box-denken aanwakkeren.