inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Deskundigheidsbevordering: 'Zonder vraag wordt er niet geleerd’

Meedoen aan De Cultuur Loper brengt een proces binnen scholen op gang. Met scholing ondersteunt Kunstbalie de schoolteams hierbij. Maatwerk staat voorop: trainers en scholen stemmen vooraf behoeften en verwachtingen af. Het leidt tot vruchtbare trainingen die cultuureducatie met kwaliteit op school een stap dichterbij brengen.

Scholing is een belangrijk onderdeel binnen de landelijke stimuleringsregeling Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK). Ook binnen De Cultuur Loper, een CmK-programma uit Brabant, is hier ruim aandachtvoor. Uit onderwijsonderzoek weten we: hoe dichterbij de werkplek, hoe effectiever de professionaliseringen hoe beter de transfer naar het klaslokaal.

Prikkelen en stimuleren
“Dat is precies de insteek van onze scholing”, vertelt Monique Koolen, senior consulent kunsteducatie bijKunstbalie. De Cultuur Loper biedt geen kant-enklaar onderwijspakket, maar stimuleert scholen om hun eigen doelen en plannen voor cultuureducatie te ontwikkelen.
In de scholing die Kunstbalie aanbiedt staat zelf doen, ondersteund door trainers, centraal. “We willen schoolteams prikkelen om zelf met cultuureducatie aan de slag te gaan en te verankeren."

Lees hieronder de hele longread over deskundigheidsbevordering binnen De Cultuur Loper:

 

 

Gepubliceerd op 20 december 2017