inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Schatkist met inspirerende onderwijsverhalen

Op de blog Educatief Repertoire verschijnt iedere maand een nieuw inspirerend verhaal van een leerkracht die werkt met De Cultuur Loper. Ze geven een inkijk in hun onderwijs en delen mooie ervaringen. Zo kunnen niet alleen de eigen leerlingen maar ook andere leerkrachten hiervan profiteren.

 

Een voorproefje van de laatste bijdragen:

 

De eerste communie van juf Lisette

Welke lessen uit jouw eigen jeugd herinner jij je nog? Grote kans dat het een les betrof waarin de leraar iets persoonlijks vertelde of meebracht. In dit verhaal brengt Juf Lisette een oude foto mee’.

 

Le corbeau et le renard

De creatieve docent Frans in dit verhaal zoekt iedere zondagavond filmpjes om haar lessen van die week te verrijken: van Stromae tot een stukje cabaret. Haar leerlingen worden uitgedaagd om alternatieven te bedenken voor bijvoorbeeld het einde van een Franse fabel. Breder geformuleerd: gebruik een creatief fabricaat van een ander als grondstof voor je eigen versie!

 

Iets dat nog niet bestaat

Tijdens een teamscholing over creativiteit deed de trainer een argeloos voorstel: ”Zou je iets kunnen maken dat nog niet bestaat?”. De nieuwsgierigheid van alle deelnemers werd meteen gewekt. Iets maken wat nog niet bestaat? Kan dat? Natuurlijk kan dat!

 

Kijk voor meer verhalen op Educatief repertoire: een schatkist met didactische hulpmiddelen en bijbehorende verhalen om je eigen onderwijs te verrijken.

 

Gepubliceerd op 26 april 2017