inlog is alleen mogelijk via desktopversie

5 scholen starten pilot het Cultureel Zelfportret

Vijf De Cultuur Loper-scholen in Brabant en Zeeland gaan van start met de pilot van het Cultureel Zelfportret. De basisscholen De Schittering uit Oudenbosch, De Bolderik uit Heeswijk Dinther, De Ontdekking uit Oosterhout, De Zandplaat uit Ovezande en Don Bosco uit ’s-Heerenhoek starten in april en mei 2017 met de pilot.

Wanneer je als school helemaal klaar bent om je leerlingen te laten werken aan de culturele vaardigheden met De Cultuur Loper, is er nu het Cultureel Zelfportret.


Wat is het Cultureel Zelfportret?
Het Cultureel Zelfportret is een digitaal portfolio. Maar het is meer dan alleen een verzamelmap. Het maakt zichtbaar: wie is dit kind, wat kan dit kind en hoe groeit dit kind? Bij een culturele lesactiviteit kunnen leerlingen bijvoorbeeld met hun eigen leervraag en binnen eigen niveau bezig zijn. Waar ga ik aan werken en wat wil ik leren? Centraal daarbij staan, net als binnen De Cultuur Loper, de drie competenties cultuureducatie: reflecteren, onderzoeken en creëren.


Interesse?
Vanaf oktober kunnen alle scholen starten met het Cultureel Zelfportret. Heb je interesse? Geef dit dan aan bij je intermediair.

 

 

Gepubliceerd op 11 april 2017