inlog is alleen mogelijk via desktopversie

11 nieuwe icc'ers in Brabant

Elf leerkrachten slaagden op 29 maart voor de icc-cursus in Brabant. De meesten waren al langer actief betrokken bij de cultuureducatie op hun school.

Het grootste deel van deze groep werd gevormd door vrijwel de gehele werkgroep Primair Onderwijs Hilvarenbeek. Hun ambitie is om cultuureducatie meer te verankeren maar ook om zèlf weer eens een boost te krijgen. De groep is compleet gemaakt met enkele anderen die dezelfde behoefte hadden.

 

Een reeks van acht bijeenkomsten op wisselende locaties zoals basisschool De Wingerd in Esbeek met daaraan gekoppeld het Andreas Schotel Museum, zorgde ervoor dat de icc’ers nu hun diploma op zak hebben. Ook bij basisschool Starrebos /De Dorpsdokter, Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek, Textielmuseum, Museum De Pont en Vincents Tekenlokaal in Tilburg zijn bijeenkomsten geweest. De afsluiting en certificaatuitreiking vond in cultureel centrum Elckerlyc in Hilvarenbeek plaats.

 

Uitreiking certificaten
Alle deelnemers zetten hun beste én origineelste beentje voor in de afsluiting die met presentaties, sketches en live-muziek een bruisend culturele potpourri was, aldus een van de deelnemers. Cursusleider Astrid Albers reikte de certificaten uit en bedankte haar deelnemers voor hun leergierigheid en warme betrokkenheid. Ook Astrid zelf complimenten over betrokken manier van leidinggeven. Een fraai fundament voor het cultuuronderwijs op deze scholen!

 

Wat houdt de icc-cursus in?
Deze cursus is bedoeld voor leerkrachten in het primair onderwijs die interne coördinator cultuureducatie willen worden op hun school. Kunstbalie organiseert deze cursus in Noord-Brabant samen met regionale intermediairs in een compacte vorm. Het leren werken met de competenties cultuureducatie en de drie domeinen (in huis, met de culturele wereld, uit de grote wereld) zijn belangrijke onderdelen van de Brabantse cursus. De toekomstgerichte ambitie van de school is hierin leidend. Leerkrachten worden uitgedaagd om procesgericht te gaan werken. De icc-cursus Brabant leidt op tot een landelijk erkend certificaat.

 

Wil je ook een icc-cursus volgen? Neem dan contact op met Kunstbalie.

Gepubliceerd op 5 april 2017