inlog is alleen mogelijk via desktopversie

STRP Share event voor onderwijsmakers PO

Hoe verhouden leerlingen zich ten opzichte van nieuwe technologie? En hoe kunnen zij zelf technologie op creatief inzetten? Tijdens de STRP Biënnale komen deze vragen aan de orde. Onderwijsmakers van het primair onderwijs kunnen tijdens STRP een compact programma volgen.

Het programma bestaat uit een rondleiding door de expositie van STRP Biënnale, een presentatie van Matthijs Leendertse over de manier waarop kunst, technologie en maakonderwijs bijdragen aan de ontwikkeling van culturele competenties van leerlingen en een ontmoeting met Mats Horbach, winnaar van het Pitch your Project. Bij zijn ontwerp voor de Sensotoop heeft hij stevig nagedacht over de manier waarop hij culturele competenties van leerlingen kan stimuleren.

STRP Biënnale ontvangt al jaren vele leerlingen en docenten vanuit uiteenlopende scholen, niveaus en vakken. Van basisonderwijs tot bovenbouw ckv-leerlingen van het VWO, van onderbouw VMBO techniek tot MBO. Met ruim 5.000 deelnemers verspreid over vijf dagen is de belangstelling voor creatieve technologie en nieuwe media enorm groot. Dit animo bevestigt hoe belangrijk deze onderwerpen voor kinderen en jongeren zijn. Hoe moeten zij zich ten opzichte van nieuwe technologie verhouden? En hoe kunnen zij zelf technologie op creatief inzetten?

Uitnodiging onderwijsmakers
Onderwijsmakers van het primair onderwijs kunnen een compact programma rondom deze vragen volgen op 27 maart. Het programma bestaat uit een rondleiding door de expositie van STRP Biënnale, een presentatie van Matthijs Leendertse over de manier waarop kunst, technologie en maakonderwijs bijdragen aan de ontwikkeling van culturele competenties van leerlingen.
 

Dat wat we bij leerlingen zien zal hij ook spiegelen aan het creatieve proces van Mats Horbach. Deze winnaar van Pitch your Project heeft bij zijn ontwerp voor de Sensotoop stevig nagedacht over de manier waarop hij culturele competenties van leerlingen kan stimuleren. Ook heeft hij leerlingen van basisschool de Koningslinde in Vught actief betrokken in zijn creatieve proces. Aan het einde van de middag is er de mogelijkheid om nog even verder te praten onder het genot van een drankje.

Programma:

15:30-16:00 Inloop 
16.00-17.00 u Rondleiding
17.00-17.30 u Gesprek met Matthijs Leendertse & Mats Horbach
17.30-18.00 u Borrel


Aanmelden:
Het is een gratis programma in combinatie met een regulier expoticket (€ 12,-), vergeet deze dus niet hier aan te schaffen.
 
Met je ticket kun je eventueel de expositie die dag al vanaf 11.00u bezoeken op eigen gelegenheid. Iedere deelnemer ontvangt bovendien ook een STRP SHARE Revisit voucher. Hiermee betaal je slechts € 12,- voor 2 personen in plaats van € 24,- op zaterdag 1 of zondag 2 april 2017.

Kijk op www.strp.nl voor ons volledige programma, tickets en om je in te schrijven voor STRP SHARE Onderwijsinnovatie. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact op.

Gepubliceerd op 22 februari 2017