inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Nieuw kunstvakdocenten.nl voor en door kunstvakdocenten VO in Brabant

De community kunstvakdocenten.nl is hét online platform voor en door kunstvakdocenten voortgezet onderwijs uit Brabant. De digitale plek om elkaar te ontmoeten, kennis te delen en inspiratie uit te wisselen. In de levendige online omgeving komen vragen, discussie, inspiratie, blogs, en meer samen.
Kortom: dit is dé plek waar je al je kunst- en cultuur-collega’s ontmoet. 

 

Het doel van kunstvakdocenten.nl is het initiëren van een netwerkstructuur voor het voortgezet onderwijs die zorgt voor kennisdeling, uitwisseling van actuele ontwikkelingen, ontmoeting (online én offline) en professionalisering. De online community wordt ondersteund door experts van Kunstbalie op het gebied van kunst- en cultuureducatie in het Voortgezet Onderwijs.

Uit een inventarisatie van Kunstbalie, het Brabants expertisecentrum voor kunsteducatie en kunstbeoefening, blijkt dat kunstvakdocenten behoefte hebben aan een sterk & vitaal netwerk. Ze willen graag VO-thema’s/onderwerpen/problematiek delen buiten de eigen schoolmuren. De aanwezigheid van een provinciaal netwerk versterkt de positie van kunstvakdocenten zodat cultuureducatie op de agenda van schoolbesturen en gemeenten komt te staan en verankering in het lokale cultuuronderwijsbeleid ontstaat.

 

Ben jij een kunstvakdocent in Brabant? Maak dan nu je profiel aan! Je kunt naast je profielfoto nog een aantal foto’s kiezen die jouw profiel aanvullen. Daarnaast kun je nog een tekst toevoegen, zodat andere community leden je nog iets beter leren kennen. Ook links naar je LinkedIn of facebook pagina zijn handig om het maken van contact en het uitbreiden van je netwerk te versoepelen. Nu ben je klaar om bijvoorbeeld te reageren op de PRIKBORD vraag: ‘Wat doen scholen op dit moment om de ckv-vernieuwing in 2017 door te voeren?’ En in de AGENDA vind je actuele scholings- en studiedagen en kun je je eigen activiteit toevoegen: bij welke projectpresentatie of eindexamenbeoordeling zie jij graag je collega docenten?


ALLEEN GA JE SNELLER, SAMEN KOM JE VERDER

(Afrikaans spreekwoord)


Tot ziens op kunstvakdocenten.nl!

Gepubliceerd op 3 november 2016