inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Nieuwe lichting docenten al in aanraking met DCL

Steeds meer Pabo-studenten komen al tijdens hun stage in aanraking met De Cultuur Loper, doordat steeds meer Brabantse scholen hiermee werken. Ook op de Pabo-opleidingen zelf wordt intensiever samengewerkt met Kunstbalie één van de organisaties achter De Cultuur Loper. 

De workshop introductie De Cultuur Loper en competentiegericht Cultuuronderwijs vond begin september plaats bij de Pabo Eindhoven. Drie consulenten van Kunstbalie gaven 75 tweedejaars studenten deze workshop met voorbeeldopdrachten in de disciplines muziek, beeldend en drama. De studenten voerden een mini-ambitiegesprek en gingen zelf aan de slag met opdrachten. Vanuit de gedachte van ervaringsgericht leren kregen ze de opdracht om zoveel mogelijk geluiden te maken met een plastic zakje en daar een voorstelling van dertig seconden van te maken. Vervolgens werd besproken welke competenties cultuureducatie in deze opdracht aan bod kwamen.

 

Ambitiegesprek Pabo Veghel

De Pabo in Veghel werkt al langer incidenteel samen met Kunstbalie en culturele partners uit de regio. Eind september vond een De Cultuur Loper ambitiegesprek plaats met regionale intermediairs, de Pabo en Bram Relouw, DCL-coach bij Kunstbalie. De centrale vraag van deze bijeenkomst was: ‘Wat wil Pabo Veghel haar leerlingen meegeven in vier jaar op het gebied van cultuureducatie?’ Enkele uitkomsten: het vullen van de eigen gereedschapskist door veel culturele ervaringen op te doen, maar ook het ontdekken en ontwikkelen van een eigen identiteit m.b.t. cultuur wordt de studenten toegewenst. Volgende stap: breed delen met het Pabo-team en het over deze uitkomsten hebben met de studenten zelf. Er liggen mooie kansen voor de toekomst.

 

Wil je meer weten over de rol van Kunstbalie bij cultuureducatie? Lees dan hier verder.

Gepubliceerd op 17 oktober 2016