inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Project InZoom geeft andere kijk op de wereld

Hoe kijken leerlingen naar de wereld om hen heen? Deze vraag staat centraal in het project InZoom in Bergen op Zoom. In dit project werken klassen samen aan een artistiek drieluik waarbij ieders kijk op de omgeving even waardevol is.
 

 

Alle DCL-scholen uit Bergen op Zoom nemen in 2016 deel aan dit project. Ze gaan allereerst aan de slag met een lesbrief in de klas. Deze lesbrief heeft als opdracht een visuele kettingbrief te maken. Deze wordt op de scholen voorbereid, voorafgaand aan het museum- en atelierbezoek. Het middel voor deze lesbrief is fotografie.

 

Museumbezoek
De volgende stap binnen het project is het museum- en atelierbezoek. Geïnspireerd door de wisselbare lenzen van een fotocamera en de geschiedenis van de fotografie wordt elke groep voorzien van zogenaamde zoemlenzen, een kijkkast en diverse kleuren die het doorsnee perspectief prettig manipuleren. Ze zoomen in op wat ze tegenkomen maar bovenal interessant vinden. De kijk op een museum staat voorop als zijnde kunst beschouwen, ongeacht modern of historisch van aard.

Fotografie Ben Nienhuis

Expositie
Uiteindelijk stellen de leerlingen zelf, in samenwerking met andere klassen van andere scholen, één grote expositie samen met daarin de individuele werken van de leerlingen. Op 3 juni worden alle kunstwerken geëxposeerd in de Markiezaatsbibliotheek in Bergen op Zoom.

 

InZoom
In de Markiezenhof verblijft gedurende een aantal maanden een kunstenaar die daar gebruik maakt van een atelier en expositieruimtes. Leerlingen uit groep 7 en 8 van de DCL-scholen uit Bergen op Zoom werkten samen met de kunstenaar. Project InZoom zorgt dat met visuele kettingbrieven, mini-kunstwerken en installaties elk moment waardevol is en vastgelegd kan worden. Het laat je je eigen geschiedenis creëren, je heden beleven en de toekomst vormgeven. 

Gepubliceerd op 2 juni 2016