inlog is alleen mogelijk via desktopversie

ICC-cursus Brabant van start in regio Cuijk

In Boxtel startte deze week de tweede ICC-cursus Brabant. Een groep van 11 nieuwsgierige en cultuur minnende mensen uit de regio Zuid-Oost Brabant wordt gedurende 8 bijeenkomsten geschoold tot cultuurspecialist. De deelnemers zijn leerkrachten uit het primair onderwijs en medewerkers van de stichting Doe je mee die zich bezig houden met zowel binnenschoolse als buitenschoolse cultuureducatie. 


De eerste ICC-cursus Brabant in 2015 leverde de provincie 22 nieuwe icc’ers op; door dit succes en de vraag vanuit het veld besloot Kunstbalie meer cursussen aan te bieden.
Op dit moment loopt de inschrijving voor een cursus in de regio Midden-Brabant.


De cursus biedt praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis om cultuuronderwijs optimaal vorm te geven, te stimuleren en te behouden. Tijdens de eerste bijeenkomst in Boxtel is de opzet van de cursus toegelicht. Aan de orde gaan komen visie en ambities, opstellen van beleidsplan, formuleren van leerlijnen, drie domeinen van cultuureducatie, welke competenties worden daarbij aangesproken bij leerlingen en het in kaart brengen van de culturele omgeving. Alle acht bijeenkomsten hebben plaats op bijzondere plekken die de culturele omgeving van de regio Zuid-Oost schetsen.

Gepubliceerd op 29 januari 2016