inlog is alleen mogelijk via desktopversie

De Schoolschrijver op twee DCL scholen

Steeds meer basisscholen kiezen in hun strijd voor beter taalonderwijs voor De Schoolschrijver. Bekende kinderboekenschrijvers verbinden zich een half schooljaar aan een school en bieden een inspirerend programma rondom boeken, lezen en schrijven.


foto: De Schoolschrijver

De Schoolschrijvers gaan voor een half schooljaar wekelijks langs bij ‘hun’ school. Tijdens deze tijd neemt De Schoolschrijver de leerlingen mee naar een wereld vol verhalen, maakt hij/zij hen nieuwsgierig naar taal en enthousiasmeert hij/zij de leerlingen voor lezen en schrijven.


Kunstbalie helpt mee
Mede dankzij advies en financiële steun van Kunstbalie wordt De Schoolschrijver mogelijk gemaakt op twee De Cultuur Loper scholen. Namelijk op OBS de Bienekebolders in Moergestel met schrijfster Annemarie Bon en Oranje Nassauschool in Veen met schrijver Arend van Dam. Het landelijke initiatief De Schoolschrijver wordt in Brabant uitgevoerd door stichting Spil en mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant, via Kunstbalie en bkkc.

Het komende jaar groeit De Schoolschrijver verder
Vanaf januari 2016 krijgen 45 basisscholen een half schooljaar een eigen Schoolschrijver. Dit betekent een bereik van 24 gemeentes in 4 provincies, met meer dan 12.000 leerlingen én hun ouders en leerkrachten!

Feestelijke start
Op maandag 25 januari vindt een feestelijke start van De Schoolschrijver in Noord-Brabant plaats om 8:30 op basisschool De Bienekebolders in Moergestel met kinderboekenschrijver Annemarie Bon.

Wilt u meer weten over De Schoolschrijver, neem dan een kijkje op de website.  

Gepubliceerd op 15 januari 2016