inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Noordoost- Brabant is 22 ICC'ers rijker

22 basisscholen in de regio Noordoost-Brabant hebben er een interne cultuur coördinator (ICC’er) bij. Kunstbalie ontwikkelde in samenspraak met de Marktplaatsen Maas en Meijerij de ICC-cursus Brabant; een ICC-cursus die aansluit bij de uitgangspunten van De Cultuur Loper. Hierin kwamen de drie domeinen en de competenties cultuureducatie voor kunst en erfgoed aan bod. De ICC’ers zijn nu landelijk gecertificeerd.

 

De certificaten worden op 1 juli in Oss en op 8 juli in Uden uitgereikt aan de nieuwe ICC’ers. Kunstbalie initieerde en faciliteerde de cursus.

 

Cultuurspecialisten op school

In acht bijeenkomsten zijn de 22 leerkrachten van de basisscholen in de regio NO Brabant geschoold tot cultuurspecialisten van de scholen. Ze hebben bijvoorbeeld in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch een bijeenkomst gehad waarin ze de collectie als inspiratie tot onderzoek gebruikten. Ook hebben de ICC’ers kennis gemaakt met het educatie traject op het gebied van cultureel erfgoed bij de Kilsdonkse Molen in Heeswijk Dinther.

 

De deelnemers werden in de cursus uitgedaagd om procesgericht te werken. De bijbehorende competenties onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen staan hierbij centraal. De ICC’ers zijn nu in staat om de ambitie van de school voor cultuuronderwijs met een praktisch plan een vaste plek in het onderwijs te geven. Ook kunnen ze hun collega’s daarin begeleiden. 

Gepubliceerd op 1 juli 2015