inlog is alleen mogelijk via desktopversie

De Cultuur Loper bij Dag van de Cultuureducatie

Tijdens de landelijke Dag voor Cultuureducatie van LKCA op 17 juni, presenteert Kunstbalie de resultaten van het investeringsprogramma De Cultuur Loper 'Professionele Kunsten'. Samen met dansgezelschap De Stilte en een leerkracht van een van de DCL-scholen laat Kunstbalie zien wat de scholen het afgelopen jaar bereikten. Een consulent van Kunstbalie geeft uitleg over het investeringsprogramma en Luydgarde Rijnen van De Stilte gaat vooral in op het ‘Dubbelleren’. 

 

Tijdens de Dag van Cultuureducatie vertelt Marja Kemps van Kunstbalie samen met Luydgarde Rijnen hoe dubbel leren kan werken. Daarna geeft dansdocente Laura Kool een actieve workshop over Dubbelleren.

 

Samenwerking met de Stilte

Afgelopen jaar namen drie scholen deel aan het investeringsprogramma DCL in samenwerking met gezelschap de Stilte. Het programma zet in op langdurige samenwerking tussen scholen en Brabantse gezelschappen.

 

De Cultuur Loper

Dubbelleren valt in Brabant onder andere binnen het investeringsprogramma De Cultuur Loper van Kunstbalie. Hiermee krijgt het primair onderwijs de gelegenheid om de kwaliteit van cultuureducatie op school te verdiepen en verbreden. De tiende Dag van Cultuureducatie vindt op 17 juni 2015 plaats en is bedoeld voor mensen uit het onderwijs en uit de culturele sector.

Gepubliceerd op 16 juni 2015