inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Kunstbalie haalt cursus Van Kunstenaar tot Collega mogelijk naar Brabant

De cursus Van Kunstenaar tot Collega van CultuurCollege, waarin kunstenaars hun rol en eigen bijdrage in het cultuuronderwijs diepgaand onderzoeken, komt mogelijk ook naar Brabant. Kunstbalie neemt deel aan de cursus die nu in Ede (Gld) loopt en onderzoekt de mogelijkheid om deze aan te bieden als scholing binnen De Cultuur Loper. 


Wat drijft jou om samen te gaan werken met het onderwijs? Waar ligt jouw kracht als kunstenaar? Wat heb jij te bieden aan leerlingen? Deze vragen staan onder meer centraal in Van Kunstenaar tot Collega. De deelnemers aan de cursus leren in acht dagdelen op zichzelf reflecteren in groepsopdrachten maar ook in individuele gesprekken met de coaches van de cursus.

 

De rol van de kunstenaar

De deelnemers leren in de cursus hun rol als kunstenaar op school te bepalen en leren hun eigen manier van lesgeven ontwikkelen. Ook maken ze kennis met de competenties cultuureducatie (C-Zicht) die Kunstbalie en Cultuurmij Oost samen ontwikkelden.

 

Reflectie en stage

De cursus is gericht op het reflecteren op jezelf. De kunstenaars leren te kijken naar hun eigen werkwijze en wat zij daarmee teweeg brengen bij anderen. Zo leren ze hoe ze die kennis en vaardigheden ook aan leerlingen kunnen doorgeven. Tijdens de training lopen de deelnemers vier dagdelen stage op een school om in de praktijk te leren hoe ze de vraag van school over de inzet van kunsteducatie kunnen aanpakken.

 

Cultuurmij Oost (de Gelderse collega-instelling van Kunstbalie) zette binnen CultuurCollege deze cursus op. Kunstbalie onderzoekt of de cursus aansluit bij de praktijk van De Cultuur Loper. Als dat zo is, gaan Kunstbalie en CultuurCollege samenwerken om Van Kunstenaar tot Collega in Brabant te starten.

 

Als je interesse hebt om mee te doen, stuur dan een mail naar info@decultuurloper.nl. Als er genoeg aanmeldingen start de cursus in september in Brabant.

Gepubliceerd op 9 juni 2015