inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Zwolle start pilot De Cultuur Loper VO

Stadkamer in Zwolle start met twee scholen voor het voortgezet onderwijs een pilot met De Cultuur Loper. De organisatie voor amateurkunst en cultuureducatie in de hoofdstad van Overijssel maakte tijdens de Inspiratiedag VO van Kunstbalie dit jaar kennis met het Brabantse programma en werd erdoor geïnspireerd.
 

Op 5 maart bezochten twee medewerkers van Stadkamer uit Zwolle de Inspiratiedag VO in Breda. Daar namen zij deel aan een workshop waarin zij werden meegenomen in De Cultuur Loper en de coachende houding die daaraan voor de begeleiders gelinkt is. De focus van de workshop lag op het voeren van een ambitiegesprek. Stadkamer vindt De Cultuur Loper een mooi instrument om tot visievorming te komen.
 

Training en begeleiding
Een Kunstbalie-coach begeleidt in juni Stadkamer tijdens de eerste gesprekken op de twee VO scholen in Zwolle.Vanaf september 2015 volgen medewerkers van Stadkamer een training van Margreet Rierink over gesprekstechnieken. Deze trainingen gaf zij eerder al aan de coaches van De Cultuur Loper in Brabant.
 

De twee scholen in Zwolle zijn niet de eersten die De Cultuur Loper een interessant programma vinden om als verdiepend traject in te zetten. In het Zuid-Hollandse Rijswijk heeft Kunstgebouw De Cultuur Loper al eerder overgenomen op scholen.

Gepubliceerd op 4 juni 2015