inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Trainers enthousiast over samenkomst

De eerste bijeenkomst voor trainers van De Cultuur Loper op 10 april is zeer succesvol verlopen. Maar liefst 27 trainers uit heel Nederland kwamen naar Tilburg om elkaar en elkaars aanpak beter te leren kennen. Allen zijn speciaal voor de scholing van De Cultuur Loper geselecteerd door Kunstbalie.


In de bijeenkomst gingen de trainers onder meer met elkaar in gesprek over hun specialisme en aanpak. Op 17 april volgt een tweede samenkomst. Het doel van de twee bijeenkomsten is om het scholingsaanbod en De Cultuur Loper beter op elkaar af te stemmen.
 

Tijdens de eerste bijeenkomst werd besproken hoe de trainers het proces op de scholen kunnen waarborgen en wat de precieze rol van de trainers is. Ook het zoeken naar een gezamenlijke taal met betrekking tot competenties cultuureducatie is aan de orde gekomen.


De trainers komen op scholen die hun ambities hebben uitgesproken over cultuureducatie. In samenspraak en door co-creatie werken zij met de scholen samen aan deze ambities. Hierbij is de vraag van de school het uitgangspunt. De ontwikkeling van de leerling staat centraal in het geheel.


Scholing is een belangrijk onderdeel van De Cultuur Loper. Voor deelnemers ontwikkelt Kunstbalie diverse cursussen, trainingen en workshops gericht op het verbeteren van de kwaliteit van cultuureducatie. Bekijk hier het aanbod.

Gepubliceerd op 14 april 2015