inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Nieuwe ICC-cursus in Noord-Brabant

Woensdag 25 februari startte in de Muzelinck in Oss de nieuwe cursus Interne Coördinator Cultuureducatie Noord-Brabant. Ruim twintig leerkrachten uit het primair onderwijs volgen de komende maanden 8 bijeenkomsten die hen opleiden tot cultuurspecialist binnen hun school.

 

Wat is er zo specifiek Brabants in deze scholing?
Het werken met de competenties cultuureducatie van De Cultuur Loper is een belangrijk onderdeel. De Cultuur Loper is een helder traject dat scholen helpt hun ambities met betrekking tot cultuureducatie te ontdekken, te formuleren en te verwezenlijken.

Naast het ontwikkelen van een visie vanuit ambitie, wordt in deze vernieuwde cursus de veranderende rol van leerkrachten belicht. Hoe werk je als ICC-er samen met je team aan cultuuronderwijs met meer kwaliteit? Hoe coach je collega’s bij het uitvoeren van cultuureducatie in de klas? 

Wat levert deze cursus op?
Deelnemers worden uitgedaagd om procesgericht te werken. De bijbehorende competenties onderzoekend, creërend en reflecterend vermogen staan hierbij centraal. Na afloop van de cursus is de schoolambitie vertaald naar een praktisch, werkbaar plan en ben je in staat om cultuuronderwijs op je school vorm te geven en je collega’s hierin te begeleiden. De cursus wordt afgesloten met een landelijk erkend certificaat.


Meer informatie 

Gepubliceerd op 6 maart 2015