inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Publicatie competenties cultuureducatie nu online!

In 8 artikelen laten we u via verschillende invalshoeken nader kennis maken met de culturele competenties.

 

‘Wat wil ik mijn leerlingen meegeven aan kunst en cultuur?’ Elke leerkracht heeft daar wel een antwoord op. Elke basisschool moet volgens de kerndoelen aandacht besteden aan kunstzinnige oriëntatie. Maar hoe doe je dat op een goede manier en hoe voorkom je dat cultuureducatieve activiteiten als los zand aan elkaar hangen? Kunstbalie introduceert in Brabant hiervoor het instrument C-zicht.

 

Met gepaste trots presenteren wij u het online magazine C-zicht - competenties cultuureducatie kunst en erfgoed. Onze digitale publicatie toont in tekst en beeld aan hoe scholen en aanbieders gezamenlijk richting kunnen geven aan cultuureducatie met hulp van de drie competenties onderzoekend, reflecterend en creërend vermogen. De competenties cultuureducatie kunst en erfgoed maken deel uit van De Cultuur Loper.

 

In 8 artikelen laten we u via verschillende invalshoeken nader kennis maken met de culturele competenties: praktijk en theorie wisselen elkaar af. Duidelijk wordt onder meer dat met de competenties het doel van de verschillende activiteiten beter is te benoemen en hoe meer samenhang is te creëren tussen de verschillende activiteiten.