inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Update 2 Troep

'Troep' wordt mede mogelijk gemaakt door het investeringsprogramma De Cultuur Loper 'De Provinciale Plus'. Kunstbalie ondersteunt met het investeringsprogramma bijzondere Brabantse initiatieven voor cultuur op school.


Ga naar de projectomschrijving van Troep + 


Locatie van de voorstelling & expo
De locatie voor TROEP op 26 en 27 november is bekend!
TROEP wordt gepresenteerd in een grote hal bij de milieustraat/gemeentewerf in Oosterhout. Een prachtige locatie die helemaal ingericht gaat worden tot een geschikte voorstellingsplek met expositieruimte.

Choreografie Troep
De jongeren repeteren momenteel stevig door voor de jeugddansvoorstelling TROEP. Zij zijn elke donderdag namiddag onder leiding van dansmakers Grace van Gilst en Latoya D’Hollander en choreografie coach Ischa Havens aan het werk om de voorstelling te ontwikkelen. De groep van 14 dansers is enthousiast en heeft afgelopen week te horen gekregen dat zij in november een dagdeel vrij krijgen om de dansworkshops op de basisscholen te gaan assisteren.

Deelname Basisscholen
Momenteel zijn er acht deelnemende basisscholen van Delta Onderwijs, goed voor 520 kinderen uit de groepen 7 en 8 die verdeeld over 26 en 27 november TROEP komen bekijken. In de week voorafgaand van de presentatie ontvangen zij allemaal een dansworkshop van Dansnest geassisteerd door de leerlingen uit de cast van de dansvoorstelling TROEP.


Frencken College


Vloeistof - Wegwerpwereld
Dansgezelschap Vloeistof speelde in het kader van het TROEP project drie dagen lang de voorstelling Wegwerpwereld voor 300 bovenbouwleerlingen havo/vwo van het Mgr. Frencken College. In een kleine cabine keken de leerlingen naar een duet van een man en een vrouw en door het raam zagen zij in een tweede cabine vuilnismensen de boel opruimen.

Tijdens het stuk kwam er steeds meer vuilnis ook in de cabine van het koppel. Aan het einde vloog de vuilnis om de oren van de jongeren.

Voor of na de voorstelling gingen de jongeren met een gespreksleider in debat over het bezit van spullen. Het bezoek van Vloeistof aan het Mgr. Frencken College was een uitdagende en verdiepende stap in het nadenken over het afvalprobleem.


Effent


Effent Tekenklas
De tekenklas is op allerlei manieren het onderwerp zwerfafval met de leerlingen aan het onderzoeken als inspiratie voor de expo TROEP. Ze doen dat niet alleen in de schoolbanken maar trekken er op uit in de omgeving van de school is genoeg troep te vinden. Goede vondsten, samenwerkingen en originele fotocomposities zijn nu al een mooi resultaat.

  

Info / Contact
http://www.dansnest.nl