inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Update 1 Troep

Dansnest is voortvarend van start gegaan met de eerste fase van TROEP op het Mgr. Frencken College en Effent in Oosterhout. In de periode van september tot en met november wordt er volop gesproken, gedanst en gecreëerd rondom het thema zwerfafval. De aandacht gaat uit naar de troep op straat.


De jongeren wordt gevraagd de troep als inspiratiebron te nemen voor hun creaties. En zoals dat gaat, eerst zag je het niet liggen en dan zie je het ineens overal: afval in de bosjes, in de goten, in de sloten, op de pleinen en in de berm. Maar gooi jij dan nooit iets op straat? Diverse basisscholen doen mee en verwachten in november een programma met dansworkshops, afval prikken en voorstellingen.

Frencken college

Er zijn dansworkshops gegeven aan 300 bovenbouwleerlingen van havo en vwo. De tweede ronde was goed voor 23 leerlingen waaruit er 14 geselecteerd werden voor de choreografie.

De choreografie wordt buitenschools gecreëerd en zal op 26/11 gespeeld worden voor 250 basisschoolleerlingen. Een spannende bedoeling dus!

Alle 300 leerlingen van Frencken ontvangen 13, 15 en 16 oktober een verdiepend gesprek en een bezoek aan de voorstelling Wegwerpwereld van het gezelschap Vloeistof uit Tilburg.

Effent

Op Effent hebben 75 tweedejaars leerlingen een intensieve workshop ontvangen van twee lesuren. Ook hier zal de choreografie buitenschools gecreëerd worden.

De aftrap van het project is gestart met een kleine cast. Er is nog ruimte voor meer deelnemers. De makers zijn enthousiast over het gemotiveerde clubje en zijn al begonnen met de choreografie.

De tekenklas heeft al boeiende creaties gemaakt van gesprokkelde troep van het schoolplein. Dat belooft wat voor de expo die samen met de voorstelling te zien is op 27/11. De tekenklas Effent is te volgen op Facebook.

'Troep' wordt mede mogelijk gemaakt door het investeringsprogramma De Cultuur Loper 'De Provinciale Plus'. Kunstbalie ondersteunt met het investeringsprogramma bijzondere Brabantse initiatieven voor cultuur op school. 


Ga naar de projectomschrijving van Troep +

Info / Contact
http://www.dansnest.nl