inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Team werkvorm - Natuurkunstwerk

Hoe betrek je je collega leerkrachten bij kunst- en cultuureducatie? Dat is soms een lastige opgave. Het is daarom belangrijk om het onderwerp kunst en cultuureducatie blijvend bespreekbaar te houden. Binnen ‘In de praktijk’ bieden wij daarom werkvormen aan voor cultuur coördinatoren om op een laagdrempelige manier kunst- en cultuureducatie bespreekbaar te maken in verschillende korte werkvormen. Je kunt deze werkvormen toepassen tijdens een teamoverleg, studiedag, lunch etc. Hieronder vind je één van de werkvormen.

NATUURKUNSTWERK

Materiaal:

Laat je verrassen!

Duur:

20 tot 30 minuten

Werkvorm:

Ga naar het dichtstbijzijnde park of bos. Maak groepjes van 2 of 3 personen.
Ga tien minuten op zoek naar materialen en interessante plekjes. Alles mag. Wat voor verschillende materialen kan je vinden?
Leg wat je hebt gevonden zo neer op een interessante plek en maak er een kunstwerk van in de groepjes.
Maak een korte stop bij ieder kunstwerk om hierover in gesprek te gaan of laat het werk fotograferen en bespreek het met elkaar in de school.

Vragen die je na afloop kan stellen:

Materiaal

Hoe was het om met dit materiaal te werken? Welk materiaal zou je, naast de standaard materialen binnen de school, nog meer kunnen gebruiken voor je activiteiten?

Omgeving

Wat deed de omgeving met je? Hoe zou het voor jou zijn om de leerlingen eens mee te nemen naar een andere omgeving? Wat zou dat bij kunnen dragen?

Samenwerken

Hoe was het om samen aan een werk te werken? Waar liep je tegen aan? Wat leerde je ervan? Wat zou je leerlingen hiermee mee willen geven?

Binnen deze werkvorm werk je aan CREËEREN: