inlog is alleen mogelijk via desktopversie

Klein Podium

Het KunstPodium ontwikkelde Klein Podium, een reeks dramalessen waarin gewerkt wordt met gedragsindicatoren van De Cultuur Loper.

Het KunstPodium, centrum voor de kunsten in Dongen en Gilze en Rijen, heeft een reeks dramalessen ontwikkeld voor de leerkrachten van de groepen 1-2 en 3-4 van het basisonderwijs, waarin gewerkt wordt met de gedragsindicatoren van De Cultuur Loper. Hierbij is nauw samengewerkt met OBS Westerkim in Dongen.

 

De lessen kunnen flexibel toegepast worden, zodat ze inzetbaar zijn bij diverse thema’s, zoals circus, piraten, indianen, sinterklaas etc. (voor groep 1-2) en afscheid nemen, ruzie, familie, vrienden, school etc. (voor groep 3-4). Eliane Feijen (theaterdocent) ontwikkelde Klein Podium: “De lessen zijn gebaseerd op de competenties van De Cultuur Loper en aan ieder lesonderdeel is een gedragsindicator gekoppeld. In de lessen wordt duidelijk vermeld aan welke indicator op dat moment gewerkt wordt.

 

Bij deze lessenreeks hoort een leskist in de vorm van een klein podium. Hierin zitten materialen die de creativiteit stimuleren, zoals decorstoffen, een voorbeeldboek, een toverstaf en nog meer.” De lessen en de kist worden geïntroduceerd op de school door middel van 3 lessen: een voorbeeldles van een vakdocent, een les gegeven door de vakdocent samen met de leerkracht en een les die de leerkracht alleen geeft, maar waarbij de vakdocent aanwezig is. Alle lessen worden per doelgroep geëvalueerd.

Wat was hier de vraag van de school?
De school wilde graag taalonderwijs integreren in het kunstonderwijs.

Info / Contact
Karin Adriaansen, coördinator onderwijs: karinadriaansen@hetkunstpodium.nl