inlog is alleen mogelijk via desktopversie

1-2tje met groep 7 De Wending

Haast ademloos keken de kinderen van basisschool de Wending naar het een-tweetje van de dansers van dansgroep De Stilte.


Ze kregen een klein kijkje in de keuken van de moderne dans. Na afloop van de demonstratie klonk er een welgemeend applaus en kwamen er mooie opmerkingen uit de groep naar voren.Na het kijken was het tijd om zelf aan de slag te gaan, dat gebeurde natuurlijk wat giebelend (ja ook de jongens;-) Eén van de eerste opdrachten was om je hand achterna te gaan en plotse valmomenten te maken.


Na de deze mooie warming-up werd er gesproken over concentratie en vertrouwen want dat hadden de dansers echt wel.

    


Het leunen en steunen op elkaar en elkaar vertrouwen, daarmee gingen de kinderen aan de slag. Eerst voorzichtig met de ruggen tegen elkaar en later met elkaars polsen vastpakkend langzaam achterover hangen.

Dit werd langzaam uitgebouwd tot drie verschillende steunmomenten die ieder duo moest bedenken en tot slot werden die momenten ook nog met andere bewegingen aan elkaar verbonden. En zo hadden de kinderen zomaar zelf hun eigen één-tweetje bedacht. Een bijzondere ervaring, apart vonden ze maar wel heel erg leuk! En dat was het ook!

     


Contact / Info:

http://www.obsdewending.nl/index.php?page=een-tweetje-met-groep-7

Info / Contact
http://www.obsdewending.nl/index.php?page=een-tweetje-met-groep-7