inlog is alleen mogelijk via desktopversie

De Creatieve Code inspiratiesessie: Alles over de nieuwe leerlijn Creatief Programmeren

Op 7 december vindt een nieuwe inspiratiesessie creatief programmeren plaats bij MU in Eindhoven. Tijdens deze sessie hoor je alles over De Creatieve Code.

Vanaf dit schooljaar is De Creatieve Code beschikbaar bij MU Play&Learn en inmiddels hebben de eerste docententrainingen voor po en vo al plaatsgevonden. De Creatieve Code is een leerlijn creatief programmeren voor po en vo die leerlingen en docenten bewust maakt van de code waaruit onze digitale wereld is opgebouwd.

Samen met kunstenaars worden programmeertalen ontdekt en toegepast, met kunstwerken als eindresultaat. Kinderen leren de basisbeginselen van het programmeren en ervaren dat code een middel is om zelf iets met je computer te maken. De Creatieve Code wordt op initiatief van kunstruimte MU in nauwe samenwerking met allerlei betrokken partijen ontwikkeld. Co-producent Kunstbalie en Cultuurstation zorgen voor een goede inbedding in het curriculum van scholen en aansluiting op kerndoelen en culturele competenties.

Tijdens de inspiratiesessie laten we je zien en beleven wat De Creatieve Code inhoudt en heb je de mogelijkheid om kennis te maken met en vragen te stellen aan de trainers en kunstenaars. Meer informatie vind je hier.

Praktische informatie:

  • 7 december 2017, 19.30 – 21.00 uur
  • Locatie: MU, Torenallee 40-06, 5617 BD Eindhoven
  • Niveau: po en vo
  • Deelname is gratis
  • Graag vooraf aanmelden via educatie@mu.nl